Nóż Nakiri Miyabi 5000FCD - 17 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 1 015,45 zł Cena brutto: 1 249,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 62.45 zł miesięcznie

    Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że ​​nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego rdzeń został wykonany z twardej stali FC61, pokryte jest 48 warstwami stali nierdzewnej. Dzięki temu ostrze ma unikalny wzór damasceński. W ramach procesu produkcyjnego ostrze FRIODUR® zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania lodem. Dzięki temu jest wyjątkowo odporne na korozję i trwałe.

    Jednocześnie ostrze jest wyjątkowo cienkie - dlatego idealnie nadaje się na przykład do cięcia drobnych plasterków ogórka lub pomidorów. Ten japoński nóż do warzyw łączy niesamowitą ostrość z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Nóż, który szczególnie zachwyci kolekcjonerów, ponieważ wzór damasceński ostrza jest wyjątkowy - nie ma dwóch takich samych noży.

    CECHY SZCZEGÓLNE:

    Rewolucyjny stalowy rdzeń FC61 charakteryzuje się drobnym rozprowadzeniem węglików i jest chroniony przez 48 warstw odpornej stali.

    Precyzyjne rozprowadzenie węglika tworzy ostre jak brzytwa i trwałe ostrze o twardości Rockwella 61.

    Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia niezwykłą trwałość.

    Ostrze jest ręcznie szlifowane historyczną metodą Honbazuke do wyjątkowo ostrego kąta 9.5 - 12 stopni.

    Autentyczny, cienki japoński profil ostrza.

    Rękojeść wykonana z czarnego drewna Pakka i stylowo wytłoczona mozaikową szpilką.

    Ergonomiczny japoński uchwyt w kształcie litery D.

    Ręcznie wykonane w Seki, Japonia.

     

    WYMIARY: Długość ostrza: 17 cm Długość uchwytu: 15.5 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.5 cm Wysokość: 5.2 cm Masa: 0.21 kg