Nóż Shotoh Miyabi 5000MCT - 13 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 665,85 zł Cena brutto: 819,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 40.95 zł miesięcznie

    Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Shotoh marki Miyabi można kroić wszystko, nawet w najcieńsze plastry i doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Japoński nóż ma ostrze równie ostre jak brzytwa. Często używany jest do przygotowywania sushi - dzięki niemu pokroimy ryby w idealne plastry. Nóż Shotoh serii 5000MCT firmy Miyabi zachwyca również swoim ciekawym wyglądem, ponieważ wytwarzany jest w specjalnym, bardzo złożonym procesie. Japońska technologia kucia została już wykorzystana do produkcji mieczy samurajskich. Nóż szefa kuchni charakteryzuje się taką samą siłą i lekkością jak słynne miecze z tamtych czasów. Rdzeń ostrza o długości 13 cm składa się z wysokiej jakości i szczególnie twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell. Te dwie warstwy nadają ostrzu autentycznie młotkowaną powierzchnię. Ostrze jest hartowane lodem, dzięki czemu jest solidne i trwałe. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt noża Shotoh firmy Miyabi jest wykonany z wytrzymałego, czarnego drewna Pakka, dzięki czemu umożliwia dłuższą pracę bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 13 cm Długość uchwytu: 6.3 cm Szerokość uchwytu: 1.7 cm Wysokość: 3.2 cm Masa: 0.09 kg