Santoku 14cm, Kuchenny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 811,38 zł Cena brutto: 998,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 49.9 zł miesięcznie

    • Oblicz_raty_duckblue

    Japoński nóż przeznaczony do krojenia ziół i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki.

    Ostrze – Wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)

    Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood

    Długość ostrza – 14cm

    Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.