Satake Tomoko Nóż Deba 15,5cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 104,88 zł Cena brutto: 129,00 zł
    • Niedostępny

    Satake Tomoko Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze - stal 420J2

    Twardość - 56 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 28 cm

    Długość ostrza - 15,5 cm

    Szerokość klingi - 5 cm

    Grubość klingi - ok. 3 mm

    Waga - ok. 135 g

    Noże kuchenne z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna.