Wok z pokrywką Zwilling Plus - 32 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 608,94 zł Cena brutto: 749,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 37.45 zł miesięcznie

    • Oblicz_raty_duckblue

    Patelnie typu wok zyskują coraz większą popularność, już nie tylko wśród miłośników kuchni azjatyckiej. Ponieważ wok rozprowadza ciepło po całej powierzchni, gotowanie, smażenie i podgrzewanie potraw nie zajmuje nam dużo czasu, bez konieczności użycia dużej ilość tłuszczu. Miłośnicy gotowania i profesjonalni szefowie kuchni doceniają zalety płynące z użytkowania tego typu patelni. Kolejną zaletą woka jest fakt, iż składniki odżywcze zostają zatrzymywane w żywności, dzięki czemu w domowym zaciszu jesteśmy w stanie przygotować pyszną, a do tego zdrową i niskotłuszczową potrawę. Sposób używania woka jest banalnie prosty, także nawet początkujący spokojnie będą w stanie przyrządzić pyszne i zdrowe danie.

    Wok z serii ZWILLING Plus dzięki lustrzanej powierzchni wyróżnia się nowoczesnym, a zarazem eleganckim wyglądem. Przy produkcji tego woka zastosowano technologię SIGMA Clad, która pozwala na równomierne rozprowadzenie ciepła do krawędzi – jest to ogromna zaleta podczas smażenia i obracania szykowanej potrawy. Szklana pokrywka pomaga w energooszczędnym gotowaniu, jednocześnie pozwalając na kontrolowanie szykowanej potrawy. W tym wysokiej jakości woku o średnicy 32 cm możliwe jest nawet głębokie smażenie potraw: spróbuj zrobić własne sajgonki. Użyj stojaka ze stali nierdzewnej, który jest w zestawie, aby położyć na nim głęboko smażone przekąski. Wok ze stali nierdzewnej z aluminiowym rdzeniem jest odporny na zarysowania i łatwy do czyszczenia, idealny do codziennego przygotowywania świeżych, chrupiących warzyw i delikatnego mięsa.

     

    CECHY SZCZEGÓLNE:

    Wysokiej jakości wykończenie ze stali nierdzewnej 18/10, higieniczne i neutralne w smaku SIGMA Clad 3-warstwowy materiał.

    Równomierne i szybkie rozprowadzanie ciepła do samego brzegu patelni.

    Nadaje się do stosowania na płytach indukcyjnych.